top of page

2.El Kombide Hangi Arızalar Garantiye Girmez?

2.el kombi aldınız ve bir süre sonra kombiniz arızalandı. Kombi verilen garanti süresi içerisinde ancak satın aldığınız yer bu masrafı karşılayacak mı karşılamayacak mı bilmiyorsunuz. Bu durumda ne yapmanız gerekir? Hangi sorunlar garantiye girer? Hangi sorunlar garantiye girmez? Tüm detayları aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

2.El Kombide Hangi Sorunlar Garantiye Girmez?

  • Kombi sıfır da olsa 2.el de olsa açık balkona monte edilmemelidir. Kış dönemlerinde özellikle de çok soğuk havalarda donarak arızalanabilmektedir. Tüm uyarılara rağmen kombi açık balkonda kullanılıp donar ve arıza çıkarırsa bu durumda garantiye girmez. Arıza onarım masrafı kullanıcı tarafından karşılanır.

  • Bölgede voltaj problemi varsa sıfır kombi bile arızalanabilir. Bu durumda kullanıcı montaj sırasında regülatör kullanımı konusunda uyarılır. Uyarıldığı halde kombi regülatörü (voltaj düzenleyici cihaz) olmadan çalıştırılırsa voltaj dalgalanmaları sebebiyle kombi arızalanabilir. Bu durumda masraf kullanıcı tarafından karşılanır ve cihaza garanti dahilinde müdahale edilmez.

  • 2.el kombi farklı kişilerce açılıp müdahale gerçekleştirilirse garanti dışı kalır. Cihaz arızalandığı zaman garanti süresi devam ediyorsa satın aldığınız yerle görüşerek oradan teknik destek almalısınız.

  • Arıza olmadan ufak işlemler için servis talep edilirse (kombiye su basma veya resetleme işlemi gibi) ücret alınır. Bu işlemlerin normalde kullanıcı tarafından uygulanması gerekir. Kombi monte edilirken zaten servis ekipleri sizi kullanım konusunda bilinçlendirir, tüm detayları aktarır. Oldu ki bu işlemleri yapamaz ve servis yardımı almak isterseniz işlem için ücret ödemek durumunda kalırsınız. Aynı şekilde kombi arıza yaptığında kombiyi resetlemeden direk satın aldığınız yerle görüşüp servis talebinde bulunursanız ve ekipler gelip kombiyi resetlediğinde kombi düzelirse servis veya işlem ücreti ödemek durumunda kalırsınız.

  • Şebekeden gelen suyun tazyikli veya kireçli olması sebebiyle kombide sorunlar oluşursa bu durum da garantiye girmez. Şebeke suyu yüksek tazyikli veya aşırı kireçliyse eğer kombide eşanjör dahil birçok parçayı etkileyebilir. Bu durum da cihazın dış etmenler sebebiyle arızalanmasına neden olur. Bu sorunda çıkacak masraflar garanti kapsamına dahil değildir. Yani işlem ücreti ödemek durumunda kalırsınız.

  • Mevcut tesisat tıkalı olup, kombiyi etkiler ve arıza oluşturursa kombi garanti dışı müdahale gerektirir. Tesisatta tıkanıklık varsa eğer bu durum kalorifer filtresi dahil pompa gibi parçalara da zarar vermektedir. Bu gibi durumlar sebebiyle sorun oluşursa müdahale garantiye girmemektedir ve ücrete tabi tutulmaktadır. Yani garanti dışı müdahale gerektirmektedir.

  • Tesisata veya kombiye kimyasal ilaç eklenip sorunlar oluşursa yapılacak her tür müdahale ve işlem cihazı garanti dışı yapacak ve maliyet gerektirecektir. Kombiye kimyasal ilaç dökülmez veya kombide kimyasal ilaç kullanılmaz. Tesisattaki kireçler için kullanılabilir ancak akabinde kimyasal ilaç ayrıştırıcı özellikte olan nötr tozlar kullanılmalıdır. Yani sistem tamamen kimyasal ilaçtan ayrıştırılmalıdır. Böyle bir işlem uygulanmazsa eğer; kalorifer tesisatındaki kimyasal ilaç kombi içinde de dolaşır ve kombi parçaları hasar görür. Bu durumda oluşan arızalar yine garantiye girmemektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse; cihaz sıfır da olsa 2.el de olsa dış etmenler ve kullanıcı hataları sebebiyle arıza oluşmuyorsa garantiden müdahale gerçekleştirilebilir. Ancak bir kullanıcı hatası veya dış etmen sorunu varsa cihaz her şekilde garanti dışı olarak ücretli müdahale gerektirir.


Teknik Bilgiler
bottom of page