top of page

Aden 80 Ledi Yanıp Sönüyor

Demirdöküm Aden kombi kullanımında karşınıza çıkan 80 ledi arızası konusunda bilgi sunmak amacı ile bu makalemizi oluşturduğumuzu belirtmek isteriz. Yazımızda karşınıza çıkan ve sebebi kadar çözümünü de merak ettiğiniz Aden 80 Ledi Yanıp Sönüyor arızası konusundaki bilgileri sunacağız. Bu sorun neden yaşanır? Bu sorunda kullanıcı servis gelmeden önce hangi işlemleri uygulayabilir? Arızanın sebep ya da nedenleri neler olabilir? Merak ettiğiniz ne varsa bu makalemizde sizleri bilinçlendirmek amacı ile sunuyor olacağız. Bu yüzden önerimiz yazımızı mutlaka incelemenizdir.

Aden 80 Ledi Yanıp Sönüyor ise;

Limit termostatın aşırı sıcaklık sebebi ile açıldığını ve Aden model kombiyi bloke ettiğini belirtir. Aşırı sıcaklık sebebi ile cihaz koruma altına geçmiş diyebiliriz.

Aden 80 Ledi Yanıp Sönüyor ise Kullanıcı Ne Yapabilir?

Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman direk servisi aramayın. Çünkü servis gelmeden önce kontrol etmeniz gereken ya da uygulamanız birkaç işlem bulunmaktadır.

  1. Öncelikle kombi altındaki vanaları ve petek vanalarını kontrol edin: Vanaların açık olması gerekir. Kapalı ise su devir daimi yapılamaz ve bu sebeple cihaz aşırı ısınma sebebi ile korumaya geçebilir. Kombi altındaki tüm vanalar açık durumda olmalı ve cihaz eğer kış konumunda ise en az 3 petek vanası mutlaka açık konumda olmalıdır. Bu durum söz konusu değilse vanaları açmanızı öneririz.

  2. Aden kombinize reset atın: Demirdöküm Aden kombide direk reset düğmesi bulunmaz. Resetleme işlemini yapmak adına 0/1 konumlu düğmeyi kullanmalısınız. Cihazı önce kapatmalı birkaç saniye kadar sonra yeniden açmalısınız. Sorun düzelmez ise işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz.

Bu uygulama ve kontrollerden sonra da sorunda düzelme olmaz ise yapmanız gereken işlem Demirdöküm Servisi’ni aramak olsun. Teknik açıdan yaşadığınız sorunu ancak uzman servis ekipleri yerinde görerek bir tespit yapabilir ve müdahale ile sorunu çözümleyebilir. Bu anlamda mutlaka uzman yardımı alın önerisinde bulunuyoruz.

Aden 80 Ledi Yanıp Sönüyor ise Sebepleri Nelerdir?

Bu arıza durumunun birçok sebebi bulunmaktadır. Net şu parçada sorun var demek mümkün olmaz. Fakat arızalı olabilme ihtimali bulunan parçalar vardır. Bu durumlar konusundaki bilgileri yazımızda sizlere anlatacağız. Yine de önerimiz sorunun tespit ve müdahalesi için uzman yardımı almanızdır.

  • Devir daim pompası sıkışmış olabilir,

  • Kalorifer tesisatı tıkalı olabilir,

  • Kalorifer filtresinde tıkanma olabilir,

  • Ana eşanjör kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir,

  • Üç yollu vana konum atlıyor ya da ortada kalıyor olabilir.

Bu sebepler yüzünden bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Önerimiz ise arızanın net teşhisi ve çözümü için mutlaka Demirdöküm Servisi’ne başvurmanızdır.


Teknik Bilgiler
bottom of page