top of page

Demirdöküm Atron F01 Arızası Nedir?

  • Aşırı ısınma sorunu.

Bu Sorun Neden Yaşanır?

Kombi tesisat suyu sıcaklığı maksimum değere çıktığı zaman ya da eşanjör çevresindeki sıcaklık 120°C nin üstüne çıktığı zaman bu sorun yaşanır. Kombi bir sebeple içinde bulunan suyu tesisata gönderemediği zaman içinde bulunan suyun sıcaklığı en yüksek dereceyi geçer, kombideki aşırı ısı limit termostat devreye girer, kombiyi bloke eder ve cihaz ekranda bu hata kodunu verir. Hata kodu ile birlikte ekranda ayrıca reset sembolü de yanıp söner.

Kullanıcı Ne Yapabilir?

  • Kombi tesisat su basıncı 1 barın altını gösteriyorsa kombi tesisat basıncını 1,5 bara kadar çıkarmalı yani kombiye su basmalı,

  • Kombi altında yer alan tesisat vanaları kapalı durumda ise açık konuma getirmeli,

  • Kalorifer vanalarını kontrol ederek kapalı durumda ise açık konuma getirmeli,

  • Dairede en az 3 kaloriferin açık olduğundan emin olmalı,

  • Kombiyi resetlemeli. Resetleme işlemi için “eco/comfort/reset” düğmesine basılması gerekir. Arızada düzelme olmazsa da bu uygulama en fazla 3 kez tekrarlanmalıdır.

Kullanıcı olarak bu kontrol ve işlemleri yaptınız, her şey normal ancak buna rağmen arıza durumunda düzelme olmazsa servis çağırmaktan başka çözüm yolu yok diyebiliriz.

Çözüm:

  1. Tesisatta tıkanıklık (Tesisat Yıkama işlemi gerekebilir)

  2. Kalorifer filtresinde tıkanıklık

  3. Pompa sıkışması

  4. Üç yollu vana arızası

  5. Sensör arızası

  6. Anakart arızası

  7. Ana eşanjörde kireçlenme gibi sorunlar olabilir.

Arıza ancak yerinde görülür ise daha net tespitler yapılabilir, müdahale kısa sürede gerçekleştirilebilir. Sunduğumuz bilgilerden yola çıkarak kombinize ya da tesisatınıza müdahale etmemenizi çözüm için mutlaka uzman servis yardımı almanızı öneriyoruz.


Teknik Bilgiler
bottom of page