top of page

Demirdöküm Kalisto F7 Arızası

Demirdöküm Kalisto F7 Arızası ile karşılaşırsanız eğer bu durumun sebeplerini ve çözümlerini makalemizden inceleyebilirsiniz. İşin uzmanına sorduk ve arızanın sebepleri ile birlikte nasıl çözümleneceğini de öğrendik. Bu sayfamızda bilgileri paylaştık.

Soru 1.

Demirdöküm Kalisto kombide F7 arızası ne demektir?

Yanıt

Tesisat devresi su basınç sorunudur. Basınç yüksek veya düşük olabilir.

Soru 2.

Basıncın yüksek veya düşük olduğunu nasıl öğrenebiliriz?

Yanıt

Kalisto model kombilerin panelinin en solunda yuvarlak bir gösterge vardır. Göstergeye bakarak basıncın düşük veya yüksek olduğu anlaşılabilir. Bar göstergesi 1’den başlar ve 4’e kadar devam eder. 1 bar altı düşük, 2,5-3 bar üstü yüksek demektir. Bu şekilde düşül veya yüksek olduğunu anlamanız mümkündür.

Soru 3

Basınç düşükse ne yapılmalı? Basınç yüksekse ne yapılmalı?

Yanıt

Basınç düşükse eğer; kombiye su basmak gerekir. Kalisto model kombilerde doldurma musluğu cihazın sol alt tarafında siyah renkte montelidir. Sola çevirdiğinizde su sesi gelir ve basınç yükselir. 1,5 bara geldiğinde sorun çözümlenmiş olur. Ancak işlem sonrası doldurma musluğu açık kalmamalı ve mutlaka kapatılmalıdır.

Basınç yüksekse eğer; kombiden fazla suyu tahliye etmek gerekir. Bunun için de Kalisto kombinize en yakın peteğin üst yan kısmını açarak su alabilirsiniz. Basıncı 1,5 bara getirene kadar su almaya devam edin. Uygulama sonrası sorun düzelir.

Soru 4

İşlem yapılamıyorsa ne yapmak gerekir?

Yanıt

İşlemler aslında çok basittir ve servis yardımı gerektirmez. Ancak uygulama parçalarda sorun varsa eğer başarılı bir şekilde yapılamaz. Mesela doldurma musluğu kırılabilir, doldurma musluğu boşa dönüyor olabilir, bar göstergesi sabit kalıyor su basılında yükselmiyor olabilir, işlem yapılmasına karşın arıza durumu devam edebilir. Bunlar oluşan aksaklığı belirtir. Bu durumlarda maalesef kullanıcının yapabileceği işlem yoktur ve Demirdöküm Servisi yardımı almak gerekir.


Teknik Bilgiler
bottom of page