top of page

Kombide Fan

Kombide en önemli parçalar sıralamasında ilk sıralarda yerini alan parça fandır. Fan veya fan motoru olarak da bilinir. Kombide fan ne işe yarar? Arızası nasıl anlaşılır? Fan arızasında müdahale nasıl olur? Merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını aşağıda kısaca açıkladık.

Kombide Fan Nedir?

Yanmak için gereken havayı dışarıdan alarak, yandıktan sonra oluşan atık gazı da yine dışarı gönderen parçadır. Fan veya fan motoru olarak da bilinebilir.

Fan Her Kombide Bulunur mu?

Hayır. Piyasada hermetik, yoğuşmalı ve bacalı kombiler bulunmaktadır. Fan bacalı kombilerde bulunmaz. Hermetik ve yoğuşmalı kombilerde bulunur. Bu kombilerde bilindiği üzere baca yani hava akım borusu camdan veya balkondan dışarıya doğru uzanmaktadır.

Fan Arızası Nasıl Anlaşılır?

Kullanıcının fan arızasını tespit etmesi çok zordur. Yani kombi kapağını sökmeden ve bu konuda uzmanlığı olmadan tespit yapması güçtür. Fan arızasında genelde kombiler; ses yapabilir, atık gaz devresi-hava akış sorunu verebilir, iyonizasyon sorunu verebilir. Ancak bu durumlar yaşandığında direk sebep fan denilemez. Parça kontrol edilerek sorun olup olmadığı anlaşılabilir.

Fan Arızası Nasıl Çözümlenir?

Genelde parçanın durumuna göre müdahale edilir. Parça tamir edilecek durumdaysa ve kullanıcı da onaylarsa parçanın tamiri yapılabilir. Ancak parça tamir edilmeyecek durumdaysa veya kullanıcı değişimini istiyorsa direk parça değişimi yapılarak sorun çözümlenir.

Fan Tamirine Garanti Verilir mi?

Çoğu arıza durumunda tamir uygulamasına garanti verilebilir. Ancak cihaz çok eskiyse kullanım ömrümü tamamlamak üzereyse ve kullanıcı ısrarı ile uygulama yapıldıysa garanti verilmeyebilir.


Teknik Bilgiler
bottom of page