top of page

Atron F12 Hata Kodu

Demirdöküm Atron kombi kullanımında karşınıza çıkan F12 hata kodunun anlamını merak ediyorsanız eğer sebeplerini de çözümleri kadar merak edersiniz. Atron F12 Hata Kodu ne demektir? Bu sorunda kullanıcı ne ya da neler yapabilir? Sorun nasıl çözümlenebilir? Merak ettiğiniz her bir sorunun yanıtını bu makalemizde sizlere sunuyor olacağız. Bilgi ve yardım için makalemizi incelemenizi öneriyoruz.

Atron F12 Hata Kodu Nedir?

Düşük voltaj problemidir. Daireye gelen voltajın 165 V altında olduğunu belirtir.

Atron F12 Hata Kodunda Kullanıcı Ne Yapabilir?

Demirdöküm Atron kombi kullanıcısı bu sorunla karşılaştığında resetleme işlemi yapmasına gerek yoktur. Çünkü kombi otomatik resetlenecektir. Bir süre kadar beklemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü voltajlar düzeldiğinde kombideki bu sorunun da çözümlenme olasılığı vardır. Uzun süre bekleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise bu durumda önce dairenize gelen voltajı ölçtürmek adına elektrikçiden yardım almalısınız. Dairenize gelen voltajla alakalı bir sorun var ise elektrikçi size bu konudaki önerileri sunar ve gereken işlemleri yapar. Fakat elektrik voltaj ölçümünde voltajlar normal çıkarsa eğer bu durumda sorun kombide demektir.

Atron F12 Hata Kodu Nasıl Çözümlenir?

  • Demirdöküm Atron kombide F12 hata kodu ile karşılaştınız, dairenize gelen voltaj normal değerde ise bu durumda düşük voltaj sebebi ile Atron kombi elektronik kartı yanmış veya hasar görmüş demektir.

Atron kombide F12 hata kodu ancak elektronik karta yapılacak müdahale ile çözümlenebilir. Darıca ilçesinde Atron kombisi ile bu sorunu yaşayan her bir kullanıcımız çözüm için Darıca Demirdöküm Servisi’ni arayabilir. Uzman ekipler tarafından hasar görmüş veya yanmış olan elektronik kart tamir edilerek ya da değiştirilerek sorun çözümlenir.

Uzman yardımı aldığınız için arıza durumu kısa zamanda çözümlenecektir. Yalnız şöyle de bir durum vardır: Atron kombiye gelen düşük voltaj sebebi ile elektronik kart yandı ya da hasar gördü ise bu sorunun yeniden yaşanma ihtimali vardır.

  • Müdahale edilen elektronik kartın garantiye girmesi ve bu sorunun bir kez daha yaşanmaması amacı ile KOMBİ REGÜLATÖRÜ kullanmanız gerekmektedir. Kombi regülatörü; kombiye gelen voltajı düzenlemektedir ve bu sayede sorun yaşanmamasını sağlamaktadır.

Atron F12 Hata Kodu hakkındaki tüm bilgileri bu makalemizde sizlere sunduk. Teknik açıdan çözüm konusundaki detayları da sunduk. Cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka uzman yardımı alınız.


Teknik Bilgiler
bottom of page